duminică, 30 mai 2010

EșTI NEBUN ?!? LOCUL 3 !!!

Ieri am votat pentru un sondaj online. Am bifat "România în primele 5 locuri". Nu aș fi votat așa dacă nu aș fi crezut sincer în melodie și în prestația Paulei&Co.

DAR nu m-am așteptat să fie chiar așa! Pentru că anul acesta chiar au fost melodii bune. Zic asta din punctul de vedere al unui devorator de muzică, nu specialist.

În noaptea asta nu am mai avut emoțiile din seara semifinalei. Acolo a fost greul, de fapt. Odată ce au intrat în finală.. trebuia să iasă bine. Dar chiar așa de bine? Da, chiar așa.

Cele mai multe puncte ne-au acordat fanii Eurovision (sau comunitățile de români..) din: Portugalia - 10, Danemarca - 8, Spania - 10, Norvegia - 10, Cipru - 8, Marea Britanie - 8, Israel - 8, Moldova - 12 și Suedia - 10 puncte. Nu ne-au acordat nici măcar un punct 9 țări. Germania, Croația, Finlanda, Estonia, Franța, Bulgaria, Belgia, Macedonia și Georgia.

Felicitări pentru ai noștri! Aveam nevoie de o bucurie, după atâtea nenorociri care au tot venit peste noi, anul ăsta. Mi-a plăcut! Spre deosebire de seara semifinalei, acum s-au văzut mai clar clapele roșii ale pianului siamez. M-am bucurat că Paulei nu i-au mai făcut onduleuri de păpusă, în păr. Moemntul cu flăcările care dau impresia că ies din mâinile lor.. nu a ieșit nici de data asta. Sau nu am fost destul de atentă? Nu cred. Oricum, a fost bun momentul nostru. Și totuși.. nu am mai avut emoția aia din semifinală.
Imagini din timpul primei repetiții pentru semifinală.


Locul al 2-lea. Tuurciaa! Speram să obțină un loc bun. Dar chiar atât de bun? Hmm.. Rock on! Chiar și cu acordurile alea specifice vouă.. Iaics!

Germania.. Când am ascultat melodia cu satelitul, acum o lună, m-am oprit după primul minut. "Ce melodie copilărească. Adolescentină, de fapt. Engleza ei sună amuzant. I se potrivește puștoaicei. Cam atât. Next!". Și am continuat să ascult mai departe și celelalte melodii. A fost Eurovision, nu Mamaia Copiilor. Astăzi, lui Alin i-a plăcut din prima. Mie nu.. Melodia Ucrainei -"Sweet People" este superbă. Mesaj umanitar, voce excelentă, forță, o domnișoară foarte frumoasă, tot ce vrei. Viziune.. europeană. Asta aș fi considerat-o potrivită pentru un loc cât mai în față, poate chiar primul. Apropos, știe cineva pe ce loc a ajuns Alyosha? La ora asta încă nu găsesc niciun clasament. Georgia? Cipru?

În afara concursului.. mi s-a părut super simpatic tipul cu tricou negru și ciupilică roșie, care i-a cam dat peste bot spanioulului, stricându-i șoul. Dacă lui i-au plăcut atât de mult lucrurile alea mici despre care cânta crețul sâsâit, atunci s-a bucurat de ele până la capăt. Bravo, flăcău! Mă întreb însă cum va plăti pentru momentul de rătăcire. În schimb, spanioulul mi-a devenit antipatic, pentru că speculând momentul, a profitat și a cântat de două ori, la fel ca și câștigătorul Eurovisionului. Dar na.. dacă Spania dă banii, atunci dorința patronului trebuie executată. Whatever.. Oricum, spaniolul se va vedea în toate jurnalele de știti din Europa, datorită omulețului cu ciupilică. Și toată lumea va comenta momentul. Iar pe net va strânge vizualizări.. poate la fel ca și clipul câștigător. Deci.. super promovare. S-a scos! Atenție de la minutul 1, secunda 8.


Mi-a plăcut foarte tare dansul fanilor europeni. How touching :) În Românica nu s-a dansat. Nu mai contează, oricum.

Tot ce am spus eu, la sfârșitul serii a fost "Ești nebun?!? Locul 3! Locul 3! Ești nebun?!?". Nu vorbeam neapărat cu Alin, ci cu mine, de fapt..

Și! Tot Eurovisionul organizat de Rusia, anul trecut, a fost cel mai tare! Greu să-i mai întreacă cineva. Poate nemții, la anu', cine știe? Eu o să fiu prezentă, ca de obicei!

2 comentarii:

Anca G. spunea...

Pe 10...imi pare rau pentru Alyosha, pe net mai circula niste melodii cantate de ea - Silouette, To Be Free, Snieg. As fi vazut-o pe 2, in locul turcilor aseara, desi si turcii au fost buni. Romania a iesit extrem de bine din tocanita asta, ma bucur pentru..noi:)) (ce fel a sunat..)

Ralux spunea...

Doar locul 10? Păcat! Mersi de informații.