vineri, 28 mai 2010

Post pentru fani. Eurovision!!!!!!

Doamne, ce emoții am avut! Am mai spus - sunt fană Eurovision din '90. Nu am pierdut nicio ediție, iar anul trecut, când țară organizatoare a fost Rusia, am avut o săptămână fierbinte. Pentru că, așa cum m-am așteptat, a fost o ediție superbă. Absolut fabuloasă.

Și anul acesta mi-am făcut temele din timp. Am ascultat toate piesele, am citit despre artiști, trupe etc. Mi-am făcut lista cu preferații mei. Numai că de data asta lista mea s-a pupat cu preferințele celorlalți fani Eurovision. Nu mi-a venit să cred când, aseară, melodiile care îmi sunau mie cumva.. s-au calificat în finală. Este primul an. Vai și ce emoții am avut! Pentru ai noștri. Mai ales că abia din plicul cu numărul 8 a ieșit steagul nostru. Mă așteptam să ne calificăm, însă mi-a fost puțin teamă. Pentru că melodiile din semifinala de ieri au fost bune. Deci.. am scăpat de emoții. Presimt că sâmbătă seara va fi bine.

Mi-a plăcut că ai noștri au fost foarte fresh. Paula cântă de-ți stă mintea-n loc, Ovi este simpatic caută să flirteze cu camera, cu publicul, melodia noastră stă-n picioare. Mi-a plăcut faptul că i-am văzut pe ai noștri de vreo 6 ori, în timpul în care se anunțau melodiile din finală. Mi-a plăcut că la sfârșitul show-lui au venit cu steagul lângă prezentatori. Că s-au văzut, că erau bucuroși, că a fost o seară intensă. A da, mi-a plăcut că melodia noastră a picat între două cântece de ringhișpir, respectiv ale Olandei și Sloveniei. A fost o poziție bună.

Acum melodiile care sper eu să primească punctaje mari și foarte mari. Niciodată nu s-a întâmplat în anii trecuți ca preferințele mele să corespundă clasamentului final. Poate, cine știe, anul acesta va fi și cum vreau eu.

Astea-s melodiile, în funcție de ordinea în care au intrat în finală. Din prima semifinală mie mi-a plăcut Rusia, normal. Aici s-ar putea să fiu subiectivă. Pentru că-mi place tot ce ține de Rusia.. Mi-a plăcut și melodia de anul trecut a Rusiei.. Deci s-ar putea să fiu doar subiectivă. Tot din prima semifinală mi-a mai plăcut puțin și melodia Belgiei. Dar parcă nu se prea pupă cu stilul Eurovision. Oricum, nu se știe niciodată.. Nici Lordi nu era "chiar" pe stilul concursului :))

Din a doua semifinală mi-au plăcut mai multe. Georgia. Foarte mult îmi place melodia asta. Mi-a plăcut de când am auzit-o prima dată. O tot ascult de prin martie.

Mi-a plăcut foarte mult urcainianca. Melodia este foarte buna, dar nu cred că are șanse mari, din păcate. Europenii vor show.. Dar vocea.. foarte, foarte bună. Sper să mai aud de Alyosha!

Turcia. Cred că îmi place. Este un rock puțin metal, puțin hip-hop, o amestecăreală care sună cumva.. ușor de digerat. Am o singură problemă cu melodia asta. Sună a manea, pe alocuri. Dar față de melodiile cu care veneau turcii anii trecuti la concurs.. asta este foarte tare. Coregrafia lor.. aiurea de tot. Dar în sfârșit au venit cu o melodie fără pupături a la Tarkan și ritmuri de buriceală, atât de evidente.

Melodia Ciprului. O baladă foarte frumoasă. Și potrivită pentru Eurovision. Îmi place foarte mult!

Azerbaijan. Melodia asta și cea a Giorgiei le ascult de câteva luni și tot îmi sună bine. Drip-drop. drip-drop. Este foarte hitoasă. O asculți o dată și îți rămâne în cap. Din păcate domnișoara Safura cântă.. nu foarte corect, live.
Clipul este atât de feminim.. încât îmi place doar 30% din el. Prea multe diamante și rubine, pozat sexi pentru cameră etc. Regizor celebru, idei mărețe.. mă rog. Păcat de melodie, zic eu. Iar gagica (care era să se înece în timpul filmărilor) este cam "pisi" și nu diger stilul ăsta..

Și Românica, normal. Deci eu voi ține pumnii strânși pentru 4 sau chiar 5 melodii mari și late.

Mâine, Drip-Drop, Drip-Drop va fi prima melodie din concurs. Melodia Ciprului va intra a 5-a, Giorgia a 13-a, Turcia a 14-a, România a 19-a, iar Rusia imediat după noi.
Vă spun de pe acum. Sâmbătă seara îmi voi închide telefonul. Nu primesc musafiri. Nu răspund la provocări. Este seara pe care o aștept din februarie încoace.

10 comentarii:

Anca G. spunea...

Deci eu iti sugerezi sa nu-ti inchizi telefonul: il deschizi si votezi:)) Intrebarea ar fi de ce nu e gratis votul? la selectia noastra asa a fost. De-asta multi sustinatori nu voteaza, si e pacat, pentru ca asa stim doar parerea unei singure parti din telespectatori - cei cu bani pe telefon:))

Ralux spunea...

Da, corect! Vroiam să spun că îl închid pentru conversații. Să știi că nu mă așteptam ca Eurovisionul mare să lase votarea gratis. Mi se pare normal să ia dolarul și cei .. cenți pentru un vot. Este ca și când ai merge la un concert.. Vrei să participi activ, chiar și de acasă, atunci plătești un preț.. oricare ar fi el. Bineînțeles că ar fi fost bine (pentru fani) ca voturile să fie gratis. Dar dacă ar fi fost așa.. cred că ar fi votat de trei ori mai multă lume, inclusiv cei care nu sunt fani. Și poate ar fi votat în ciudă, cele mai tâmpite melodii (cum ar fi Lituania, Olanda, Slovenia, Polonia etc.), doar ca să vadă dacă reușesc să dea peste cap o ordine firească a clasamentului. Ori.. în momentul în care plătești un anumit preț.. nu îți mai vine sa dai semeseuri la mișto, pe barba ta. Cred eu..

Anonim spunea...

mie mi se pare ca semeni cu reprezentanta giorgiei.mi se pare?bafta romania!!!!!!!!

Ralux spunea...

La asta chiar nu mă așteptam, sincer. Nu cred că semănăm, asta doar alții pot spune. Eu una.. nu prea văd asemănări. Dar dacă a vrut să fie un compliment.. atunci îți mulțumesc. Go Go Go Go România! 10 points pe linie să fie :)

Alina Roman spunea...

Pai si melodia Romaniei unde-i? Ca eu p-aia vroiam s-o ascult.
PS: Sa stiu atunci sa nu te deranjez ;))

Ralux spunea...

Tu mă poți deranja. Doar până la ora 22.00. Dacă vreți, băgăm și o canasta! :))

Alina Roman spunea...

No asaaaa.. Tenchiu :D

Ralux spunea...

iuu uelcăm. poate te conving să te uiți mâine la finală ;)

denisia spunea...

Iti doresc de pe acum sa ai o seara asa cum ti-ai dorit.

Ralux spunea...

mulțumesc frumos! și ție la fel!