vineri, 14 mai 2010

Blestem ! Nu, nu, nu e de rău!

Cât de perfect este să revezi filmele românești? Mai noi sau mai vechi. Eu încep cu Cuibul de Viespi, film din 1987, cu Tamara Buciuceanu, Coca Andronescu, Ileana Stana Ionescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Marin Moraru, Tora Vasilescu, Maria Ploae, Vasile Muraru, George Constantin, Mircea Albulescu, Alexandru Repan, Aimee Iacobescu etc. Adică toată spuma.. Chiar îmi era dor!

"N-am blestemat pe nimeni în viața mea și nici nu blestem.. Dar s-o-ngroape fără pantofi în picioare și fără basma pe cap. Maică Precistă și Sfântă Filoftee!"

Sunt atât de minunatele filmele noastre, încât vremea (și vremurile) asta furioasă care se anunță, nu mă va afecta nici măcar un strop.



Iubesc fiecare film în parte. Unele de tot, pentru tot. Altele pentru interpretarea și realismul personajelor, pentru imagine, pentru costume și decoruri, pentru poveste sau pentru umorul nostru negru. Dar fiecare film în parte este rupt din realitate. Chiar și cu înjurăturile alea pe care unii nu suportă să le audă spuse în gura mare, pe ecran.

"Nu e animal mai asemănător ca porcu'. Porcu' e fratele omului, Norico! Un porc e în stare să-și omoare fratele pentru o coajă de dovleac" - Terminus Paradis

"SIDA nu merge în România. La noi se moare de gripă" - Filantropica

"Profu', da tu nu mă lași, corect? Nu ești tu pretenar cu mine? Fii atent să-ți spun care-i mersu'. Dacă ăștia mă bulesc pe mine sau dacă tu-i lași să mă bulească sau pui botu'.. atunci eu nu te mai consider pretenar cu mine. Și-atunci eu vin la tine și te tai ca pe cremvuști, mă!" - Filantropica

"Am sânii mici și sunt nefericită" - Margo

"Hai, mănâncă coaje. E bună, reține alcoolu'... Ce te miri? Mănâncă și tu că e bună la ulcer!"

"Mergem cu Buicul sa vedem Mozambicul"

"Șampon aveți? haha..TUNDE!" - seria B.D :)

"Vă bag în paștele mamii voastre pe toți. Cu bolnavii mei fac ce vreau eu, nu ce vreți voi. Aici nu am de la cine primi lecții. Toți sunteți niște rahați și niște nulități. PORCILOR!" - Balanța :)

3 comentarii:

Anonim spunea...

foarte bune filmele romanesti. au recunoscut si francezii la cannes-ul de anul acesta.pillu

Alina Roman spunea...

ahaha.. aia cu Balanta il obsedeaza si aucm pe iubi. Reusit film

Ralux spunea...

De ce nu mă mir, oare? Yap, fain film!