miercuri, 9 decembrie 2009

ICAR - "Din nou impreuna"



Trupa „Icar“ şi-a lansat primul album

O seară explozivă în Cover Club
„Icar“, trupa de rock cea mai apropiată de sufletul făgărăşenilor a lansat în premieră naţională , în Cover Club Făgăraş, primul lor album. ,,Din nou împreună“, s-a bucurat de o primire călduroasă din partea publicului făgărăşean.
Cu piese hard rock ,,decantate“ valoric în lungii ani de existenţă a formaţiei, dar şi cu o baladă relativ nouă, dar cu potenţial de mare hit, albumul ,,Din nou împreună“ este o producţie care merită un loc fruntaş în peisajul discografic din România. La albumul ,,Icar“ au contribui, pe lîngă vocalul Dan Ţache Şerban, din Voila, alţi doi făgărăşeni, Radu Galfi şi Dragoş Dordea.

Debut cu dreptul
Seara lansării albumului la Făgăraş a debutat cu o întîlnire cu fanii, moderată de Alin Bujor, în care s-a trecut în revistă istoria trupei, conţinutul albumului, sursele de inspiraţie şi planurile de viitor. Dan ,,Ţache“ Serban - voce, Vali Bîrsan - tobe, Adi Raţiu -orga, Adi Pintea -bass, Marius Matei - chitară, toţi profesionişti desăvîrşiţi, au rememorat astfel istoria care se întinde pe cîteva decenii. Deşi au avut perioade de stagnare şi unii membri ai trupei nu mai sînt la prima tinereţe, pasiunea lor pentru rock i-a făcut să nu se oprească. Pe lîngă bogata activitate concertistică au reuşit, acum, să şi debuteze discografic.


Împotriva industriei muzicale
Albumul nu ar fi ieşit însă pe piaţă dacă membrii Icar-ului nu ar fi reuşit să adune în jurul lor prieteni ai fenomenului muzical care i-au sprijinit necondiţionat. Efortul major a venit însă de la trupă, deoarece industria muzicală românească merge încă pe principiul ,,nu contează cît de bun eşti, dacă nu îţi faci tu primul album sau dacă nu porţi fuste scurte“. Astfel că ,,pentru finanţarea albumului, pe lîngă contribuţia importantă a sponsorilor şi a eforturilor financiare venite din surse externe, soţia mea, care lucrează la spital, încă mai are de plătit un CAR pentru acest album“ după cum mărturiseşte chitaristul Marius Matei.

Fagarasenii l-au ajutat pe Icar
,,Din nou împreună“ este în parte şi creaţia lui Radu Galfi, creditat cu ,,mixaj, mastering şi clape adiţionale“. Amprenta tînărului artist făgărăşean este însă mult mai prezentă în noul sound al formaţiei. Radu a reuşit să dea producţiei un aer modern, a intervenit în armonii şi chiar a schimbat (în bine) părţile de tobe de pe unele piese. ,,Piesa de radio“ a Icar-ului, balada ,,Iubire fără de sfîrşit“ , este şi ea un copil de suflet al lui Radu. Fotograful făgărăşean, Dragoş Dordea, a contribuit şi el decisiv la grafica albumului, făcîndu-l să arate impecabil.

Nu se opresc aici
Lansarea albumului a fost urmată de un concert „Icar“, în care s-au cîntat piese de pe albumul proaspăt lansat, dar şi de pe următorul album. ,,O să plecăm în ţară într-un turneu de promovare al albumului ,,Din nou împreună“ şi apoi o să ne apucăm de lucru la un nou album, pentru care avem deja pregătite cîteva piese. Sperăm ca piesa ,,Iubire fără sfîrşit“ să fie promovată, pentru că am văzut că publicul o cere insistent la concertele noastre. Am reuşit să facem un album de care sîntem foarte mulţumiţi şi ne dorim enorm ca el să ajunga în casele oamenilor “ spune Marius Matei.

3 comentarii:

Alina Roman spunea...

A fost super la concert. Şi nouă ne place tare mult cum cântă trupa Icar şi bineînţeles Ţache. Fără el, Icar n-ar fi nimic. Plus de asta, am avut parte în acea seară şi de o companie excelentă. Hai, v-am pupat

Ralux spunea...

Alina, vezi ca luna asta avem program. Sunt 3 ani de la infiintarea Cover-ului si sarbatorim cum se cuvine.. Este pregatita o serie de evenimente de marcă, alaturi de trupe ca Old News, Imperium Jazz Band si Harry Tavitian. Fagarasenii au acum un loc in care să iasă din cotidian şi să se simtă parte din marea famile a muzicii bune din România!

Alina Roman spunea...

bun... si cand e? luna asta, luna asta... dar in ce seara? sau sunt mai multe? :D de aia stati voi mult pe acolo?!