luni, 25 ianuarie 2010

Am un nou favorit - Stephane !

Nu am mai urmărit campionatele de patinaj artistic de vreo 3 ani si îmi este rușine pentru asta. Dar anul acesta am recuperat. A fost putin ciudat, pentru că aproape toți patinatorii îmi erau total necunoscuți. Însă m-am pus la punct acum cu noile apariții. Campionatul European din Estonia mi-a oferit plăcerea de a mai vedea și câte un patinator rus. Fac o mare paranteză. Consider că școala rusească de dans a fost, este și va rămâne sper cea mai bună. De când mă știu preferații mei au fost rușii. Apoi, pe locul 2, dar la mare distanță - francezii. Însă în fața talentului rusesc.. îmi scot pălăria.

Alexei Yagudin, Irina Slutskaia, Angelika Krylova & Oleg Osyannikov sunt preferații mei, chiar dacă s-au retras demult din viața competitivă. Îmi plăceau și francezii Marina Anissina și Gwendal Peizerat.

Nu mi-a fost vreodată simpatic Evgheni Plushenko. Pentru că la începuturile lui, își măsura puterile cu Yagudin. Apoi, după retragerea lui Yagudin, nu a mai avut concurență serioasă și a putut câștiga în voie 50 de medalii de aur. Mi-a devenit și mai antipatic acum ceva timp cînd (consider eu) a contribuit 90% la câștigarea Eurovisionului de către Rusia. Cât de mult iubesc eu Rusia.. dar nu a fost corect. Apoi, anul acesta cînd m-am hotărât să îmi reiau obiceiul.. a apărut și el în competiție, cu toate că se retrăsese acum 3 sau 4 ani. Nu m-a dat pe spate nici de data asta, dar a câștigat din nou medalia de aur. Este un foarte bun sportiv, reușește programe foarte bune din punct de vedere tehnic, dar îi lipsește ceva. Acel "ceva" l-am descoperit la un patinator .. SURPRIZĂ.. elvețian! Stephane Lambiel ! Deocamdată.. doar vicecampion.



Dacă sunt cuminte, poate iepurașul îmi va face cadou anul acesta, de Paște ceva ce îmi doresc eu mult, mult. Să îl văd în carne și oase pe acest Stephane. El, Plushenko și violonistul maghiar Edvin Marton revin la Bucuresti, cu un nou spectacol "Kings On Ice", pe 11 aprilie. Iar show-ul "Stelele Moscovei pe gheață" ajunge anul acesta pe patinoarele din Sibiu și Brașov. Deci.. la botul calului! Yammi!

In the end.. am tot respectul pentru acești oameni, indiferent de naționalitate, școală de dans, antrenori etc. Reușesc un lucru superb - dans, balet, actorie și sport - toate îmbinate atât de frumos, încât devin artă!

Un moment frumos Stephane Lambiel - Gala CE 2010! Un excelent executant al piruetelor!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Superba melodia asta!Ma uit prima data pe blogul tau si descopar ca esti totusi sensibila.Te-am vazut de multe ori incruntata si cu nasul pe sus si chiar asa cred ca esti.si totusi ai si tu suflet! :))) nu ma semnez ca nu e indicat si de citit te voi mai citi

Ralux spunea...

Deci ne "cunoaștem".. Da, ai dreptate. Sunt "cu nasul pe sus" și mi-e foarte bine așa! Mulțumită?

Alina Roman spunea...

:)) Super.