marți, 24 noiembrie 2009

Imi sustin parerea, orice ar spune unii! Nu condamnati saracii, nu este vina lor!

Am fost dezamagita si m-am revoltat, dupa ce am citit ceva, legat de procesul de votare din Fagaras, de zilele trecute si de faptul ca sunt judecati foarte usor si prea aspru amaratii care iau mita in schimbul votului. Stiu de ce spun 'amarati'. Pentru ca a fost vorba de localnicii din cartierul Negoiu, Combinat, Galati etc.
NU exista nicio diferenta intre mita de 20 de lei sau aia de 500. Nici intre cei 20 de lei sau o galeata portocalie, o sticla cu vin, paturi sau orice alt obiect. Nu mi se pare corect ca oamenii care au luat mita, sub orice forma ar fi fost ea, sa fie catalogati drept 'jalnici'. Nu sunt jalnici, sunt saraci, disperati, amarati etc. Orice le-ai da unor oameni necajiti (care nu au avut sansa si norocul de la viata de a se naste intr-o familie cu venituri cel putin modeste, care nu au putut urma o scoala, care nu stiu si nu inteleg si nici nu pot intelege si judeca scena politica ).. e bine primit! Nu sunt ei de condamnat!!!
Iar astfel de magarii se fac la absolut orice tip de vot. Ca e la locale, la euro-parlamentare, la presedintie etc. Si de catre toate partidele politice. De data aceasta media s-a trezit si a fost cu ochii pe acest fenomen. Atata tot. La nivel de Fagaras.. anul trecut, la alegerile locale, cate magarii au fost? Incepand de la confiscarea buletinelor de vot oamenilor din Combinat, carnea de porc oferita celor din Galati, un anumit trust media care tinea contracandidatul actualului primar la usa televiziunii, refuzand-i sistematic dreptul de a interveni in 'dezbaterile' politice. Campania mincinoasa, execrabila care s-a dus doar la nivelul municipiului nostru amarat, anul trecut.. m-a convins ca politicienii este egali cu animalele. Asa ca sa nu ii aratam cu degetul pe amaratii care iau 20 de lei si poate ca nici nu stiu sa citeasca numele candidatilor, pentru a pune stampila acolo 'unde trebuie'! Sunt de acord cu faptul ca nu toti saracii sunt la fel, dar cei mai multi se afla in situatia de a se bucura de orice firimitura le arunci. Si Nu! Eu nu sunt resemnata si nu privesc degajata acest fenomen al alegerilor, dar pur si simplu nu mai mai mira nimic, nu ma mai socheaza absolut nimic. Nici sa ma razvratesc nu mai am puterea. De ce as face-o? Schimb eu sau altii ca mine ceva? NU.. in veci pururi! Saracii pot refuza un kilogram de carne, cand stiu ca nu au ce pune pe masa in urmatoarele doua saptamani, pana la alocatia de stat a copiilor? Mai pot avea demnitate batranii care au fost aruncati in strada si dorm in statiile de gara?
Bine ca au demnitate cei cu carte, cei civilizati, care accepta sa fie plimbati, in grupuri organizate, pe la diverse locatii turistice din tara si cei care merg la mesele lungi si pline de mancare - la petrecerile organizate de partidele politice. E exact acelasi lucru! In aceste cazuri 'Bogatii' cersesc cu demnitate, iar 'saracii' ajung sa infunde puscaria pt ca au luat 20 de lei...
Sustin in continuare ca nu sunt fatalista, sunt realista si vad lucrurile asa cum sunt, nu dintr-un nor pufos! Jocurile mari nu le fac oamenii simpli!

Niciun comentariu: