vineri, 11 februarie 2011

Cititorul de.. Raluci

Cred că toată lumea este familiară cu testele acelea pe care le găsești în orice revistă dedicată sexului frumos, dar puternic și musai independent. Iar genul de "teste pentru a-ți cunoaște mai bine partenerul de viață" cred că orice creatură umană de specie femeiască le-a bifat, măcar o dată. În copilărie, adolescență, în perioada facultății și chiar în timpul mariajului, de ce nu? Probabil că decodificarea și o analiză mai profundă a ADN-ului unei femei va demonstra, la un moment dat, cît de.. surori suntem. Și cît de important este pentru noi să fim sigure că omul căruia îi pregătim dimineața cafeaua este inofensiv. Că este "ca o carte deschisă", ceea ce ne ferește de surprize, în special din acelea cu dinți ascuțiți.

Buun. Nu-mi amintesc să fi făcut vreodată un test de genul "cît de bine îți cunoști partenerul", gîndindu-mă la Alin. Mă rog.. la 23 de ani parcă nu-ți mai arde de copilării de genul ăsta, cînd deja poți gîndi și acționa după propriile intuiții și experiențe. Și pînă la urmă nu simțeam nevoia de-a mă grăbi să-i ghicesc și să-i învăț toate fețele. Am preferat să descopăr omul.. în timp și pe viu. (A nu se înțelege că dau credit testelor respective!!!)

Dar el.. aaah, EL! Cum poate face ceea ce face? Mă întreb și mă oftic, că nu găsesc un răspuns care să mă mulțumească și să-mi rezolve misterul ăsta.

Cu mult timp înainte ca pe mine să mă izbească subit ideea cum că Alin (acel Alin-care-m-a-chinuit-pe-mine-la-primul-job-de-mă-duceam-plîngînd-acasă-aproape-zilnic) pare, totuși, un om.. uman, EL, Alin Daniel Bujor deja îi spusese Comaniciului că NU, nu se vede căsătorit, dar că există o fată care-i place de mulți ani și pe care ar vedea-o soția lui. Cu toate că noi doi nu aveam nici măcar conversații, nici prieteni comuni, nici.. nimic în comun. Eram ca apa și uleiul. Fiecare respira alt aer, ca să fiu mai explicită. Dacă cineva mă întreba "ce știi că mai face Alin Bujor?", coboram toate "epitetele" din pod și i le trînteam în cap, de-l durea două zile. Și cu toate că pentru mine era un bau-bau cu colți, eu eram.. (îmi vine să scriu prințesă, dar e prea manelistic cuvîntul, apoi nici el nu a fost vreodată un finuț, care să pună botu' la romantisme aducătoare de diabet zaharat) aleasa lui. Și acum mă mai întreb - de unde siguranța și încrederea aia pe el? Cum a putut să vadă ceea ce mie îmi părea a fi imposibil în viața asta?

Da, îmi cunosc omul de lîngă mine, dar asta am realizat-o la ceva ani după ce am prins drag de el. Dar el.. mă știe așa cum nici eu nu mă știu.

Și am o mulțime de exemple grăitoare care-mi pot susține teoria. Dar sunt prea intime și prea serioase..

Un exemplu banal. Astăzi. Conversație:

Eu - Alo, da..
El - Ce faci, u? Iar te-am trezit?
-Îhîîîm. Am adormit la film..
-Ce film?
-A, porcăria aia de Inception. M-am hotărît să-l văd..
-Păi vezi? Ce ți-am zis eu cînd te-ai întors din Italia?
-Ăăăă.. ce-ai zis?
-Că ți-am găsit un film perfect-pregătitor-de-somn - Inception.
-Serios? Așa mi-ai zis?
-Păi ia adu-ți aminte!
-Probabil.. Păi și cum ai știut că..?
-Iubi, ai uitat cu cine vorbești..


E, chestia asta m-a pus serios pe gînduri. Cum să ghicești și filmul care îmi va face poftă de somn?!? Mai ales cunoscînd foarte bine faptul că visul este un subiect ce mă pasionează, ca atare.. care ar fi fost șansele ca filmul ăsta (super apreciat de toți) să mă lase rece și mai ales să mă plictisească în așa hal, încît la trei sferturi din film să închid laptopul și să adorm ca hipnotizată? HIP-NO-TI-ZA-TĂ! Și dacă nu m-ar fi trezit tot EL, ghicitorul de Raluci, aș fi dormit atît de adînc și de interesant! Și aș fi continuat să visez niște chestii foarte, foarte faine, legate de mare, de ocean, de plajă și căldură. Aaah!

Nu-mi pot explica ce îl face pe Alin un atît de bun expert în.. Raluca, dar eu, oricîte teste m-aș apuca să completez acum, nu aș putea intui (chiar în așa hal) absolut orice ține de omul de lîngă mine.

Iar faptul că există cineva care te poate citi și în somn.. poate fi, uneori, cel puțin bizar. Și cam înfricoșător. Nu este prea "lejer" să fii o carte deschisă! Da, m-am hotărît. Asta-i concluzia mea la sfîrșitul săptămînii.

5 comentarii:

Mircea Vladut spunea...

Mod de lucru:
Se ia o Raluca, se curata si se introduce in cititorul de Raluci... Acesta va spune cu exactitate ce fel de Raluca este, varsta, dorintele, preferintele etc.

La cititoarele moderne de Raluci, de ultima generatie (abia aparute pe piata, inca scumpe), nu este necesara nici macar apropierea Ralucii de analizat. Functioneaza in orice conditii si nu genereaza erori.

Ralux spunea...

:)))) nu am înțeles nimic! Iar dacă am înțeles ceva.. cred că nu-i de bine :))

Mircea Vladut spunea...

Nu era nimic ascuns de inteles, dar mi-a placut titlul si am dezvoltat si eu putin:))

Ralux spunea...

Acum am înțeles :)

Anonim spunea...

Raluca, daca esti sau nu aceeasi care in urma cu 6 luni spunea cum a luat decizia de a pleca in Malta, sper sa aflu aici. Peste mai putin de 3 saptamani si noi vom face acelasi lucru - noi, adica eu, sotia si fiica noastra. Cum dupa cum ziceai orice ajutor e bine venit un email la ioncristian2005 pe yahoo com cred ca m-ar ajuta si ne-ar ajuta sa discutam cu o familie de romani stabiliti acolo. Multumesc anticipat