marți, 15 februarie 2011

Primul meu..

Am preluat leapșa, o rezolv și o dau mai departe. Să mai facă și alții exerciții de memorie, că la toți ni-i greu. Dar e prima și ultima chestie de genul ăsta pe care o fac.

Primul cuvînt pe care l-ai spus Hai, La Mulți Ani, forcepsu' sus! Și scuze că v-am stricat petrecerea. Glumă proastă! Care putea fi primul meu cuvînt? A, știu! Sper că nu miroase a pește! (ceva legat de o mică obsesie de-a mea) Na, că-i propoziție..

Prima zi de școală generală Am stat mult timp să mă gîndesc la răspuns, dar pe cuvînt spun - nu îmi amintesc nimic, nimic. Cu siguranță ai mei părinți au fost cu mine, în curtea școlii generale numărul 1, aflată peste drum de casa noastră. Nu cred că am avut emoții. Dar ce îmi amintesc din primul an de școală este că de-atunci am început să mă uit urît la femei și să le consider niște japițe. Și asta din cauza învățătoarei mele, care m-a traumatizat serios după ce a venit la banca mea, m-a ridicat în picioare, mi-a luat capul între mîini și l-a lovit "puțin" de perete. Nu am reținut motivul, dar oricare ar fi fost el.. sunt convinsă că nu meritam un așa tratament. Foarte tîrziu le-am povestit părinților episodul respectiv și am făcut-o doar ca să îi fac să înțeleagă motivul pentru care nu aveam conversații cu ea, în timpul vizitelor la domiciliu. Nici acum nu avem vorbe, cu toate că ne mai întîlnim.. Mda, frumoase amintiri, n-am ce zice :)

Primul tău sărut Foooarte romantic, inocent, finuț și frumos. Eram fooooarte îndrăgostită. Era un neamț extrem de chipeș și atent cu mine. Eu aveam 14 ani.

Prima formație care ți-a plăcut la nebunie Hhhm.. cred că Ace of Bace și cu siguranță Class (erau încă elevi la Școala Vedetelor)

Primul cd cumpărat (casetă, de fapt) Massive Attack.. nu mai știu care dintre ele.

Prima zi de liceu Nici asta nu mi-o mai amintesc. Dar sigur, sigur eram foarte mîndră de sacoul vișiniu, marca Radu Negru. In your face, Doamna Stanca!!! :))

Primul cuvânt pe care ţi l-a adresat prietenul / prietena cel / cea mai bun / bună: "Bună, eu sunt Lioara.. Tu?" (primul an de facultate - 2002)

Prima zi de facultate M-am plictisit ceva grozav ascultînd niște bullshit-uri comuniste despre cît de minunată va fi meseria de jurnalist. Apoi.. am plecat spre internatul de fete (Lia, din Terezian), iar în dreptul fabricii Independența am hotărît că m-am rătăcit. Am rugat un taximetrist să-mi explice cum ajung la Lia. Bărbatul mi-a arătat căminul, care se vedea printre blocuri, dar eu am zis.. "Nu, eu m-am rătăcit, nu știu să ajung singură, vă rog să mă duceți cu mașina", ceea ce săracul om a executat. A durat mai mult să pornească mașina și să bage în viteză, decît drumul pînă la poarta internatului :))

Prima restanţă: Da, știu! A fost la sport, pentru că mi-a fost lene să intru la examen. Dar cît timp colegele mele transpirau, eu acceptam o invitație la cafea :).. Au fost mai multe restanțe, dar mîndră-s, Doamne, de 9-le de la Religiile Lumii, profesor Lucian Groza, care a împărțit note de 2, 3, și 4 la trei sferturi dintre colegii de an.

Prima zi la locul de muncă: Vară, 19 ani (părul meu era verde-roz), Monitorul de Făgăraș. Puțin agitată și foarte aeriană. Dar a avut grijă Alin să mă aducă cu picioarele pe pămînt :))

Invitații mei la leapsă sunt așa - Cristiana, Paulache, Mircea. Mădă, sunt curioasă de "primele" tale legate de facultate :)) Tot e marți.. măcar ne mai amuzăm și noi.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Primul cuvint a fost o intrebare, devenita ulterior caracteristica, ''de ce'', cu pelticaielile aferente varstei.
Prima zi de scoala: impresionanta! Mi-am iubit invatatorul din primul moment- imaginea bunicului din poveste.
Primul sarut: naspa. Aveam 15 ani. A durat mult pina am repetat experienta.
Prima formatie: Queen.
Primul CD e de fapt prima caseta: Chris Rea
Prima zi de liceu: ''ce-i cu tontzii astia? unde-am nimerit?''
Primul cuvint al celui mai bun prieten: ''bine ai venit, da' nu ma mai domni atita'' (nu-i spuneam pe nume inca)
Prima zi la facultate: terorizanta. Eram in alta lume... complexul moldoveanul in inima Ardealului... Mi-a trecut repede.
(La LIA am ajuns din anul II)
Prima restanta: la filosofie, desigur. Cioran mi-a marcat trei ani din facultate.
Prima zi la locul de munca: Radio Meridian. Frumos. Mi-a placut. Dupa ce am ajuns acasa, am vorbit doua ore fara oprire...
Semnat, Madalina.

Mircea Vladut spunea...

Gata, m-ai omorat! De obicei nici nu citesc "lepse", insa am sa raspund invitatiei. As dori sa vad scena cu invatatoarea petrecuta acum, cand esti mare, pentru ca ma determini sa schimb tematica blogului meu!:)) Ce intuitie a avut invatatoarea ta, sa prevada ca peste 20 ani vei face asa ceva!:))

Dar sunt convins ca voi supravietui.

Ca sa fiu mai clar: doar am glumit.

Ralux spunea...

Foarte tare, Mădă! M-am distrat puțin pe seama complexului tău din prima zi de facultate. Nici nu știam că există așa ceva.

Primul cuvînt al tău îmi pare foarte potrivit.. ție :)

Frumoasă imaginea învățătorului tău. Ai fost o norocoasă.

Queen - U rock ;)

Chris Rea îi plăcea și mamei mele :)

Cred că știu la cine te referi (prietenul tău cel mai bun).

O zi faină, Mădă!

Ralux spunea...

Hai, Mircea, lasă vorbele, treci la fapte!

Uite, acum realizez că doamna mea învățătoare a fost singura unguroaică ce nu mi-a plăcut! :))

anca_venea spunea...

Cred ca ne pui la un exercitiu de "amintiri" frumoase sau nu.Offff ce mult a trecut... Offff ce greu ni se parea....
Te pup, Anca

Ralux spunea...

Hai, Anca, aștept și răspunsurile tale, să știi. Căutăm printre amintiri și le scriem. Așa le vom uita mai greu :) Te sărut!

anca_venea spunea...

Primul cuvant: trebuie s-o intreb pe mama(probabil uuuua).
Prima prietena buna(in prezent nasa noastra), acum 30 de ani: ce sa iti fac sa imi dai biscuitele tau?
Prima zi de scoala: 2 pampoane mari in parul prea scurt pentru o fetita, un buchet de gladiole rosii mai inalte decat mine si muuuuulti copii in curtea scolii.
Primul prieten pe la 16 ani; primul sarut a fost bleah!, l-am repetat dupa 1 an.L-am revazut acum 1 an :prea matur(poate asa sunt si eu).
Prima zi de facultate: dezorientare, ganduri multe(de ex: cum va fi prima noapte singura)si vam multi fitzosi pe metru patrat.Prea multe informatii intr-o singura zi.
Prima zi de serviciu:aoleu cum o sa fac? Doamne ajuta-ma sa n-o dau in bara!Si n-am dat-o!
Primul copil:multe lacrimi, disperare, prea multa fericire ca sa incapa intr-o inima asa de mica....aveam in brate un EU masculin si exagerat de mic.
Primul fir de par alb.....drama... noroc cu vopseaua de par:)))
Cuvantul de ordine? "PREA"
Am promis.

Te pup, Anca

Ralux spunea...

Bravo, Anca! Uite că ai reușit. Foarte interesante "primele" tale. Dar ce memorie bună ai. Ai ținut minte și florile din prima zi de școală și o vorbă de acum 30 de ani! Îmi place, chiar "prea" mult :)

anca_venea spunea...

Astept noi provocari...