miercuri, 15 decembrie 2010

Oleg Dou

Pentru mine este unul dintre cei mai interesanți artiști fotografi. Ce face el îmi place într-un mare, mare fel. Normal că este rus, că altfel nu se poate! Am mai scris vreodată că sunt fascinată de ruși? :))

Nuns este una dintre seriile de fotografie preferate de mine. După cum urmează:



Oleg Dou s-a născut la Mockba, în 1983. De relativ puțin timp (3-4 ani) urmăresc tot ce face nou. Este hipnotizant modul în care reușește să îmbine fotografia și arta digitală..


4 comentarii:

Mircea Vladut spunea...

Dupa ce i-am facut in toate felurile, acum si mie imi plac rusii. Poate pentru ca sunt dezamagit de americani, dar nu cred ca e doar atat. Au o cultura foarte bogata, iar spiritualitatea lor este apropiata de a noastra, avem multe in comun.
Totusi, pozele pe care le-ai selectat arata ceva despre tine. Prea multa sobrietate (nu stiu daca e cuvantul potrivit, nu prea ma pricep la cuvinte) pentru o femeie care are sub 30 ani.

Ralux spunea...

Eu sunt fascinată de tot ce ține de Rusia. Un popor al contrastelor. Și fanatici nebuni și artiști excepționali, e o nebunie! O cultură fabuloasă. În orice domeniu.

Mie îmi place setul ăsta de poze, în special, pentru că sunt bizare (bine, orice scoate omul ăsta este bizar și din altă lume). Călugărițele sunt, aici, o combinație de chip uman cu chip angelic sau demonic, android. Ciudat de frumos. Periculos de frumos! Eu așa văd..

Mircea Vladut spunea...

Asa e, si mie mi se pare bizar. Dar si putin inspaimantator. Parca as fi prudent in compania unor asemenea oameni. Insa imi mai trezesc si dorinta de a scoate la iveala tot ce se ascunde in spatele figurii. Ceva ascuns si foarte puternic. Cred ca senzatia de putere ascunsa te impresioneaza. Poate ca e ceva asemanator cu "Ralu si Ralux".

Eu am avut de a face su mai multe natii. Insa cel mai mult mi-au placut niste ucrainieni. Si un rus. Erau cei mai destepti dintre toti strainii pe care i-am cunoscut, dar nu pot generaliza, totusi. La polul opus au fost canadienii si americanii.
Fratele meu a stat in Maroc 15 ani, iar cel mai bine s-a impacat tot cu un rus. Cred ca sunt, intr-adevar, deosebiti.

Ralux spunea...

Cred că suntem de acord când spun că orice este puțin anormal, ieșit din tipare.. atrage. Cel puțin pe mine.. grupa mare, să zic așa :)

Eu am cunoscut niște polaci (nu pot spune polonezi, că mă gândesc la crenvuștii ăia mari..) și tare mult mi-au plăcut. Cel mai mult mi-a plăcut să stau între ei să le aud graiul. Limbile slavone îmi plac foarte tare. Prin clasa a XII-a am început să învâț alfabetul rusesc, dar.. pentru că este prea greu să studiezi de unul singur.. deocamdată m-am oprit. Dar poate, cine știe, la un moment dat voi avea ocazia de a relua ce am început. Alte natzii nu prea mă atrag. Chiar deloc.