duminică, 5 decembrie 2010

Love.. actually is everywhere!

Pentru că m-am trezit sâmbătă, la prânz, într-o casă de țară, mare și tăcută, cu podele de lemn, scârțâitoare sub tălpi, într-o camera caldă, caldă, lângă omul care-mi face zilele fericite și pentru că am fugit spre geam și am găsit ce mi-am dorit.. a început iarna mea. Îmi doresc iarna asta. Mi-o doresc ca un copil. Cu fulgi mari, așa ca primii fulgi pe care i-am văzut sâmbătă. "Mai țineți minte cum desenam fulgii când eram copii? Cât de mari îi făceam? Dacă așa ar fi și în realitate, păi dacă ți-ar cădea un fulg din-ăla în cap.. ai simți ceva, nu glumă!" , ne spunea o doamnă care a avut mare grijă de noi câteva zile. Ce început frumos de iarnă am simțit! A fost și o senzație de deja-vu, la un moment dat..


De câte ori mă gândesc la starea lumii de azi, mă gândesc la porțile de sosire de pe aeroportul Heathrow. În general se spune că trăim într-o lume de ură și lăcomie, dar eu nu văd doar atât. Mie mi se pare că dragostea este peste tot. Nu este întotdeauna recunoscută sau facută publică, dar ea există. Părinții cu fii și fiicele, soții cu soțiile, prieteni, prietene.. vechi amici. Când avioanele au lovit cele două turnuri, niciun apel de la cei de la bord nu a fost de ură sau răzbunare, erau toate mesaje de dragoste. Daca vei căuta, presimt că vei găsi că: DRAGOSTEA E PESTE TOT. PUR ȘI SIMPLU DRAGOSTE!
Joni Mitchell - Both Sides Now

6 comentarii:

Mircea Vladut spunea...

Eu cred ca ura este, de fapt, neputinta exprimarii iubirii care exista in fiecare om. Insa oricum am crede ca este ura, atat dragostea cat si ura coexista in lumea noastra. Iar ceea ce vede fiecare ca exista, aceea exista cu adevarat pentru el insusi. Daca vezi dragoste, inseamna ca traiesti in dragoste. Daca vezi ura, inseamna ca traiesti in ura.

Ralux spunea...

Sunt de acord cu tine. Fiecare își creează propriul univers, începând cu cele mai mici și aparent fără importanță gânduri. Totul ține de noi și de felul în care vrem să se întâmple lucrurile în viața noastră de aici. Deținem în noi "resurse", doar că trebuie să ne descoperim cu adevărat. Este un exercițiu destul de dificil, dar nu imposibil! Să ai o iarna frumoasă, Mircea!

Mircea Vladut spunea...

Multumesc de urari, Ralux! Si tie iti doresc o iarna frumoasa!

Pentru mine o iarna frumoasa este o iarna scurta! :))

Imi place modul in care vezi lumea, bineinteles ca doar cu unele mici exceptii, dar asta este ceva normal, caci nu suntem toti "trasi la indigo".

Ralux spunea...

De fapt văd o lume urâtă, care nu-mi place deloc. Motiv pentru care mă străduiesc să mă concentrez pe alte lucruri. Mărunte, dar până la urmă destul de importante și ele. Este și ăsta un exercițiu dificil și mă străduiesc zilnic să văd lumea mai frumoasă decât este, mai bună, mai pașnică. Nu-mi reușește mereu, dar până la urmă important este că încerc..

Mircea Vladut spunea...

Exista si "flori de mucegai". Ti se pare urata lumea pentru ca te astepti la ceva din partea ei si o compari cu ceea ce ai dori sa fie, adica o lume idealizata. Daca ai privi-o asa cum este, iti vei da seama ca asa e lumea frumoasa, adica cum este in realitate si nu in imaginatia noastra.
Oamenii din toata lumea trec printr-o perioada grea si de aceea la suprafata sunt urati. Asa suntem noi, toti doar din motiv de autoaparare (precum tepii ariciului), insa in interiorul lui, fiecare este frumos.
De fapt TU STII in adancul tau ceea ce-ti spun acum, acum doar iti amintesc.

Ralux spunea...

Uit des! Mersi fain că mă mai tragi de mânecă!