luni, 13 decembrie 2010

Curățenia de iarnă

Dacă-i bal.. păi bal să fie până la capăt. Nu știu cum naiba se face că vin câteodată niște zile (cum este cea de 13 decembrie 2010), în care, oriunde privești mai atent, pe orice îți cad ochii.. vezi ceva (ce a fost sub nasul tău tot timpul) foarte, foarte clar. Poate că ai observat acel ceva cu coada ochiului, ai intuit puțin, dar nu ai dat importanță. Și dintr-o dată ți se pune pata. Mie mi s-au pus vreo.. pfuu, prea multe ca să le număr. Și le-am șters elegant. Cu apă călduță - nici să mă frigă la degete, nici să mi le înțepe. Și dintr-o dată toată camera s-a luminat. Era simplu, de fapt. Puțină curățenie, un drum scurt, aruncat gunoiul și gata.

Am renunțat astăzi la multe.. lucruri. Cele mai multe îmi erau inutile. Da, îmi aduceau aminte de niște momente, ani, secvențe din mine. Dar între timp s-au învechit, îmi erau într-un fel străine și doar ocupau spațiul degeaba. Nu m-am rupt ușor de ele, dar nici nu fuck o mare dramă din asta. Au rămas niște locuri goale..

Eu.. nu mai sunt cea de acum doi sau trei sau patru ani. Și nici oamenii din jurul meu, cei cu care am crescut. Care mi-au fost dragi foarte! Dar, ne place sau nu - noi cu noi trebuie să fim sinceri. Ne-am schimbat, ne-am lăsat conduși de diverse interese care ne-au înstrăinat unii de ceilalți. Am evoluat diferit. Ne-am îndepărat unii de ceilalți, în mai toate privințele. Am îmbătrânit..

Și pentru că Aurelian mă ghicește din ce în ce mai des, astăzi m-a pălit exact acolo unde m-a durut. Fără să știe ce și cum.

All the people that I know
Have gained the world then lost their souls

Morcheeba - Gained The World

4 comentarii:

Mircea Vladut spunea...

Poate ca doar te-ai maturizat.

Ralux spunea...

:) cu fiecare an.. câte puțin. sau poate doar că îmi place foarte, foarte mult să-mi mai șterg, din când în când, urmele. e frumos și sănătos!

Mircea Vladut spunea...

Calatorului ii sta bine cu drumul, dar cu cat ai mai multe bagaje, cu atat esti mai greoi.

Ralux spunea...

Da, cam așa mă simțeam și eu. Grea și înceată. Acum e mult mai bine. Mă pot mișca în voie!