luni, 20 decembrie 2010

Chiar asa - ce avem noi aici?

1. Nu mai am (deocamdata) diacritice, ceea ce nu-mi place deloc. Parca sunt muta..

2. Mosu' a venit anul asta mai repede si mi-a adus ceva frumos. Negru pe dinafara si alb pe interior. E putin cam unguresc, dar ma descurc si asa..

3. In timpul zilei sunt temperaturi de -17 grade Celsius, asa ca nu imi vine sa ies afara pentru nimic in lume. Dar maine - marti, la ora 6 dimineata voi iesi din casa, pe ger si pe intuneric, asa cum faceam cand eram tanara. Si iar voi merge la ziar (acelasi ziar), asa cum faceam in fiecare zi de marti, la aceeasi ora, tot cand eram tanara. Inainte mergeam la cartat ziare :)) si dupa cateva ore de aranjat pagini si indoit foi, eram negri pe maini, pe fata, pe haine. Erau vremuri faine, de care acum imi aduc aminte cu placere. Maine dimineata ne adunam iar - aproximativ aceeasi oameni. Acum o facem doar o data pe an. Iarna, in saptamana Craciunului. Anul acesta avem cd-uri cu muzica traditionala din Tara Fagarasului. Deci.. multa treaba. Si povesti, barfe, rasete, mici intepaturi ca-ntre colegi etc.

4. Ma enerveaza groaznic colindatorii din iarna asta. De parca nu ar fi de-ajuns ca toata lumea colinda, oriunde te-ai intoarce. La tv, la radio, copiii la scoli si gradinite. Am un vecin sub mine care.. asta este foarte tare.. in fiecare dimineata, de ceva zile, canta colinde. Si are o voce atat de puternica de aude tot blocul. Jur! Probabil se pregateste, face repetitii. Si canta cu o pasiune.. ceva extraordinar. Rad singura in casa.. Cum ziceam.. absolut toata lumea colinda. DAR! Colindaciosii aia care vin din usa-n usa s-au smecherit rau. Adica.. Nu mai vin, suna o data, de doua ori, vad ca nu le raspunzi si pleaca. Nuuu, vai! Pai au batut ei atata drum degeaba, oare? Fuck asa - bat cu pumnii in usa. Daca nu aud nicio miscare, atunci continua sa bata cu pumnii in usa. Si sa sune, normal. Si soneria.. suna si usa suporta pumni, in acelasi timp. Si o tin asa vreo 3 minute. Ei de fapt vin la lupta sau la colindat? Sunt putin confuzata pe tema asta. Si fierb de nervi, de fiecare data. Imi vine sa le deschid usa si sa arunc niste apa fiarta sau clocotita pe ei. Sa se linisteasca. Chill, boys! Nu-i bai ca nu ma colindati, ca stiu deja. Se naste curand, da!

4. Sambata spre duminica ne-am adus aminte de obiceiurile noastre de tineri necasatoriti, cand inchideam Cover-ul cu baietii, dupa o ultima cantare. A fost si Csilla cu noi :)

5. Un prieten de departe mi-a spus de curand ca, uitandu-se la mine, s-a distrat ca si cand s-ar fi uitat la desene animate. Din cauza sau datorita (nu stiu cum s-o dau in cazul asta) mutrelor ce le fac :)) No.. asta chiar ca nu mi-a mai spus-o nimeni pana acum. Dar, tinand cont ca vine din partea celui care ma intreba mereu daca sunt extraterestru, nu ma mir.. ;)

6. Cred ca am mai gasit un film fain. Inspirat de un caz celebru de crima (nerezolvata nici in ziua de astazi), petrecuta la New York, in anii '80. Bine, nu este un film exceptional, dar o data merita vazut. Macar pentru faptul ca nu este fictiune. Se numeste All Good Things.

7. A ajuns si dansul acasa..


8. Deocamdata ne relaxam. Curand ne asteapta niste multe zile grele :)

3 comentarii:

Mircea Vladut spunea...

1. Nu deranjeaza prea tare li0psa diacriticelor.
2. Sa-l porti cu placere!
4. Ceea ce descrii tu ca fiind colindatori mi se pare ca nu prea seamana cu traditia. Din pacate, traditia cam dispare si poate ca ar trebui facut un muzeu al traditiilor romanesti, caci noi vom fi, intr-un fel, inghititi de cultura "de hamburgher si Coca Cola". Asta daca nu ne dam seama la timp ca suntem romani.

Ralux spunea...

1. pe mine ma deranjeaza

2. multumesc, sa ma folosesc de el sanatoasa

4. nici mie nu-mi pare ca ar semana cunimic din ce imi aduc eu aminte. tocmai de-asta imi lasa un gust amar.. dar pana la urma.. ce mai e normal in ziua de azi? te mai poate soca ceva?

Mircea Vladut spunea...

Cred ca da. Dar sunt optimist.