vineri, 19 februarie 2010

Țarul a îmbătrânit?



Nu pot să cred. Plushenko - doar argint! Cu toate săriturile alea, cu toate că a încercat să flirteze cu publicul, a mai și dansat pe ici pe colo.. și doar locul 2. Un program foarte bun, dar degeaba. Probabil că de data asta Plushenko se va retrage definitv..

Americanul.. nu-știu-cum a devenit, în urmă cu câteva minute, cel mai și cel mai.. Campion olimpic fără săritura de cvadruplă? Iar japonezul Daisuke (a cărui figură îmi aduce aminte de Michael Jackson) s-a clasat al treilea.

Clasament final America - Europa - Asia.

Lambiel - abia locul 4. Un mare plus pentru partea artistică. Clasic deja! Dar un minus pentru cea tehnică. Multe ezitări și aterizări salvate pe muchie :(



Drăgălașul Weir(d) - abia locul 5, cu toate că a patinaj superb. Mă gândeam că va reuși o poziție mult mai bună, poate chiar pe podium. Cât își aștepta punctajul, a primit un buchet mare de trandafiri roșii, legat cu o fundă roz, iar pe cap, antrenorii (printre care și rusul Victor Petrenko), i-au așezat pe cap o coroniță din trandafiri roșii. S-au amuzat, dar au fost surprinși de notele prea mici :(. La fel și cei 12.000 de spectatori de la Vancouver.

Japonezul Oda Nobunari a dat emoții tuturor. Un program perfect, care aproape de sfârșit s-a întrerupt, din cauză ca șiretul unei patine s-a rupt. Arbitrul principal i-a dat răgaz 3 minute pentru a-și rezolva problema. S-a întors pe gheață și a reluat programul de unde îl lăsase. Ghinion, pentru că la jurizare s-a simțit..

Mi-au mai plăcut:

Perfect normal - rusul Artion Borodurin, de doar 20 de ani. Este copia fidelă, dar mult mai tânără, elegantă, artistică și mai frumoasă a lui Plushenko . Viitorul patinajului rusesc rămâne pe mâini bune.

Suedezul Adrian Schultheiss. Rocker! Dacă la programul scurt a venit cu un program clasic, cuminte.. la programul liber s-a întors la muzica aceea care-i sună lui cumva. Și a reușit un program foarte, foarte bun.

Cel mai frumos program din concurs apreciez că a fost cel al spaniolului Javier Fernandez, de 18 ani.

Mi-ar fi plăcut să îl revăd pe Philippe Candeloro, care la această olimpiadă este comentator sportiv pentru țărișoara lui. Remember?



Ce nu mi-a plăcut:

Ba chiar m-a înfuriat! Faptul că nenorociții ăștia de la Electrica au întrerupt curentul de două ori în noaptea asta. Prima dată în jurul orei 02.00, apoi pe la 04.00. Niște căpcăuni!

In the end.. dacă la perechi, chinezii au detronat rușii, iar la băieți un american înalt i-a smuls medalia de aur Țarului.. ce se poate întâmpla oare mâine, la proba de dans? Nu degeaba olimpiada asta a fost denumită "olimpiada neagră". A început dramatic și se sfârșește într-un mare fel!

4 comentarii:

Ana spunea...

Ah, cat asteptasem eu proba asta! Foarte dezamagitor totul, nu-mi vine sa cred ca pentru asa ceva am renuntat la bunatate de somn. Nu inteleg cum a putut Plush pierde aurul cu programul asta. Lysacek?? You gotta be kidding me.

Parca si mai rau imi pare de Stephane Lambiel. Baiatul asta are un talent imens si mi se rupe sufletul ca n-a prins podiumul in timp ce un prajinel expresiv ca o usa se lafaie cu aurul la gat.

Ralux spunea...

Da, Ana, ai dreptate. Dezamăgire și pentru mine! Uite că tu ai reținut numele americanului. Iaics :))

Să înțeleg că și tu ești fană Stephane? Lasă, nu fii dezamăgită. Sunt mulți patinatori.. (mie îmi place să-i numesc artiști), pentru care importantă este da fapt aprecierea publicului, nu neapărat plasele cu medalii. Și apoi.. patinajul este, vrei nu vrei, subiectiv. Arbitrii apreciază partea artistică a exercițiilor.. după naiba știe ce criterii. Că nici eu nu mai înțeleg, sincer! Te salut, Ana! Lambier rulzz :)

Ralux spunea...

LAMBIEL, pardon! Sunt un vierme, i-am pocit numele. Oboseala e de vină..

Ana spunea...

Lambiel chiar ca rulz! Abia astept sa-l vad in spectacolul de la Bucuresti, sunt sigura ca o sa ma lase fara cuvinte.